Geen widgets gevonden in de zijbalk

Meer dan 1 tegel per inwoner eruit: Etten-Leur op kop in NK Tegelwippen, voor Baarle-Nassau

ETTEN-LEUR – Maar liefst 59.413 tegels verdwenen er dit jaar al uit Ettense en Leurse tuinen, meer dan 1 per inwoner. Daarmee leidt de gemeente in het NK Tegelwippen in de categorie kleine gemeenten. Baarle-Nassau staat tweede.

Henk Strikkers 18-08-23

Met maar liefst 1,35 gewipte tegel per inwoner doet Etten-Leur het beter dan iedere andere deelnemende gemeente in Nederland. De leiders in de andere categorieën, Arnhem (groot) en Veenendaal (middel), komen daarbij niet in de buurt. Ook Baarle-Nassau (1,05 tegel per inwoner) doet het beter dan die andere gemeentes.

Clasien de Regt (Leefbaar Etten-Leur) pleitte jarenlang al voor deelname aan het NK Tegelwippen en vindt het ‘geweldig’ dat haar gemeente het zo goed doet. ,,Dat is natuurlijk fantastisch, al is de wedstrijd natuurlijk bijzaak. Het gaat erom dat we de verstening tegengaan. Ik zie hier zo vaak voortuinen die helemaal versteend zijn. Het is voor mensen een kleine moeite om dan een rijtje stenen eruit te halen.”

Tot dusver blijkt Halderber­ge, dat Et­ten-Leur uitdaagde, geen concurren­tie

Bloemenzaad

Zelf heeft De Regt al ‘een natuurtuin’, waardoor wippen volgens haar niet meer nodig is. Ze hoopt dat de gemeente andere inwoners nog een duwtje in de rug geeft om op 1 te blijven. ,,Geef ze samen met de bijenvereniging wat bloemenzaad. Ze moeten veel meer pakketjes uitdelen, of plantjes, als mensen tegels hebben gewipt.  Voor sommige mensen is dat dure zaad toch een drempel om het te doen.”

Wil je elke dag de Dagelijkse nieuwsbrief van BN DeStem ontvangen via e-mail?

De Etten-Leurse wethouder Ger de Weert (CDA) werd door zijn Halderbergse collega Thomas Melisse (VVD) uitgedaagd om mee te doen aan het NK Tegelwippen. Tot dusver blijkt Halderberge geen concurrentie. Het staat op plek 6 in de categorie Klein, met 0,66 gewipte tegel per inwoner.

Vorig jaar won Breda het NK Tegelwippen voor grote steden. De wedstrijd duurt nog tot en met 31 oktober. In totaal werden er dit jaar al bijna 1,5 miljoen tegels gewipt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *